KESK Trabzon Şubeleri Platformu: Yaşanacak Ücret İstiyoruz
TRABZON – Büro Emekçileri Sendikası (BES) ve Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Trabzon Şubeler Platformu işçilerinin yaşadığı mağduriyetlerin giderilmesi için açıklama yaptı. Trabzon şehir merkezindeki Meydan Park’ta yapılan açıklamada, TÜİK’in manipüle ettiği enflasyon oranlarına karşı kamuda en düşük maaşın yoksulluk sınırına getirilmesi gerektiğine değinildi.
‘ADALETSİZLİKLER BİTMİŞ’
KESK Trabzon Şubeler Platformu Sözcüsü Salih Kalyoncu, maaş artışlarının enflasyonun altında olduğu bir realite yaşadıklarını belirtti. Kalyoncu, kamu sınavlarındaki mülakat uygulamasının kaldırılması için verdikleri mücadelenin sonuç verdiğini belirterek, “Yanında 666 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile gasp edilen ikramiyeler, havuz paraları, avukatlık bedelleri var. Yaratılan fiyat adaletsizliklerinin sonu var. Sırada, 3600 ek gösterge için ayrım gözetmeksizin talebimiz var. Dün olduğu gibi bu taleplerimizin uğrunda mücadele kararlılığımızı bir kez daha ortaya koyuyoruz. Yarın için de kararlı olacağımızın sözünü bir kez daha veriyoruz!” sözlerini kullandı.
‘KEYFİ DEĞİL HAKLARIMIZI İSTİYORUZ’
Memur Şen ile birlikte siyasi iktidarın kamu emekçilerine dayattığı satış sözleşmelerini de unutmadıklarını ifade eden Kalyoncu, “Emeğiyle geçinen milyonlarca vatandaşımızın temsilcisi ve sesi olarak halkın yoksullaşmasına izin vermeyeceğiz. , sefalete sürüklendi, ülke kaynakları tükendi.Kamu Çalışanlarının yıllardır düşen maaşlarının güncellenmesi gerekiyorYardım istemeyen kamu çalışanları var maaşlar için bir an önce toplu sözleşme tablosu kurulmalı ve kamu çalışanlarının özlük hakları.”
‘GÖRÜŞME DEĞİL, YETERLİLİK’
“İnsan onuruna yakışır bir bedel istiyoruz” diyen Kalyoncu, taleplerini şöyle sıraladı:
• Birinci Dereceye terfi eden tüm kamu çalışanları için koşulsuz olarak 3600 ek gösterge talep ediyoruz.
• Mimar, mühendis ve şehir plancılarının ek göstergelerinin 4200’den 6400’e çıkarılmasını istiyoruz.
• Kamuda çalışan mühendis ve avukatların maaşlarına denk olması için mühendislere teknik sorumluluk tazminatı, avukatlara hukuki sorumluluk tazminatı istiyoruz.
• Ek ödeme puanlarının 100 puan artmasını istiyoruz.
• Yıllık enflasyon oranı TÜİK’e göre yüzde 64,27, ENAG’a göre yüzde 137,55 ve çarşı piyasasına göre yüzde 400 olan maaşlarımıza ek zam istiyoruz.
• Anayasa Mahkemesi kararına rağmen ödenmeyen ikramiyelerimizi istiyoruz.
• Kira yardımı istiyoruz.
• Memur atamalarının mülakata göre değil liyakat esasına göre yapılmasını istiyoruz.
• İşyerlerimizde mobbinge son verilmesini, iş dağılımı, izin atama gibi konularda adaletin sağlanmasını istiyoruz.
• Gelir vergisi oranı yüzde 15’ten yüzde 10’a indirilmeli ve yoksulluk sınırına kadar olan maaş ve ücretlerin birinci vergi diliminde sabitlenmelidir.
• Engelli vatandaşların erişilebilirlik sorununu çözmek için engellilere yönelik kamu hizmetleri geliştirilmelidir.