Haber

2020 Elazığ Depremi Mağdurları Hala Düzeltilemedi

Elazığ’da 2020 depremi nedeniyle vatandaşların yaşadığı mağduriyet halen tam anlamıyla giderilmiş değil. Bu nedenle “Yerinden Dönüşüm Kanunu”na ek düzenleme yapılması ve 2020 depreminde mağdur olanların bu kanun kapsamına alınması talep edilmektedir.

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat depremi sonrasında kentsel dönüşümü hızlandırmak ve bu konuda mağdur olan vatandaşlara yardımcı olmak amacıyla verilen yerinde dönüşüm hibe ve kredi başvuruları tamamlandı. Ancak daha önce 2020 yılında yaşanan Elazığ depreminde pek çok vatandaş evleri yıkıldığı için haklardan yararlanamamış ve kentsel dönüşüm kapsamından yararlanamamış.

“2020 ELAZIĞ DEPREMİNDEN KAYNAKLANAN ZARARLAR DEVAM EDİYOR”

Murat Erdoğan şunları söyledi:

“2020 yılında yaşanan depremden dolayı bazı vatandaşların hakları yoktu. Deprem sonrasında binalar ağır hasarla yıkıldı. Kentsel dönüşümden yararlanamadılar. Artık 2020 yılı itibarıyla yerinde dönüşüm kanunu çıkarıldı. 6 Şubat Yerinde Dönüşüm Kanunu, 6 Şubat depreminde evleri hasar gören depremzedeleri kapsıyor. 2020 yılında meydana gelen deprem nedeniyle zarar gören afet mağdurları bundan yararlanamıyor. Çok sayıda mağdur var. 2020 depreminde zarar gören afet mağdurları da yerinde dönüşüm kapsamına alınırsa büyük bir mağduriyet ortadan kalkacaktır. Mümkün mü; Afet Kanunu Yönetmeliğine eklenecek bir unsurla bu mümkün. Elbette mümkün. Bunu en üst noktaya taşımak ve bu konudaki sorunları bildirmek gerekiyor. Sayın Bakan buraya geldiğinde bu konudaki görüşümüzü kendisine ilettik. Kendisi de konuya çok olumlu baktı. Biz bu sorunun çözülebileceğine inanıyoruz. konunun hem politikacılar hem mağdurlar hem de yöneticiler tarafından uygun bir şekilde sunulması halinde. İnanıyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu