Sasu, deprem illerinin yöresel lezzetlerini unutturmayacak
Sasu, “Aynı Sofradayız” sosyal sorumluluk projesi kapsamında Kahramanmaraş, Hatay, Adana, Osmaniye, Şanlıurfa, Gaziantep, Diyarbakır, Elazığ, Kilis, Adıyaman ve Malatya illerinin kültürel gastronomik mirasını pekiştiriyor. Sasu, ramazan ayı boyunca sosyal medya hesabından paylaşacağı #samesofradayız dizisinde Mersin Üniversitesi ve Toros Üniversitesi ile işbirliği yaptı.
Yamanyılmaz: Acımızı masamızda azaltacağız
Sasu İdare Meclisi Başkanı Ali Can Yamanyılmaz, depremlerin ardından ortaya çıkan manzaranın ülkemizi şoke ettiğini ve tarifsiz acılar yaşattığını hatırlatarak, bu büyük afette yıkılan binaların, kaybolan şehirlerin ve kültürel mirasların da ağır yara aldığını belirtti. 6 Şubat’ta meydana gelen beyin sarsıntısı faciasının acısını bir nebze olsun dindirmek ve kayıpları bir şekilde telafi etmek için ilk andan itibaren var güçleriyle çalıştıklarını anlatan Yamanyılmaz, “Biz; Soframızda acılarımızı, mutluluklarımızı paylaşır, azaltır veya çoğaltırız. Bu yüzden en önemli şeyin aynı masada buluşmak olduğuna, paylaşmanın ve birlikte olmanın gücüyle yaralarımızı daha hızlı sarabileceğimize inanıyoruz. İllerimizin her birinin kendine has çok değerli tarihi ve gastronomik değerleri var. Bu değerlerle bu tabloyu kurmak için hep birlikte sahadayız.”
“Gastronomi mirasına katkı sağlayacağına inanıyorum”
Mersin Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ozan Güler ise “Aynı Sofradayız” temalı sosyal sorumluluk projesinin depremden etkilenen şehirlerin gastronomik mirasını korumanın çok maliyetli olduğunu bulduğunu ve yemek tariflerinden oluşan tariflerin bu olduğunu belirtti. şehirlerin coğrafi olarak işaretlenmiş yemekleri ile Sasu Tuna’nın birleşimi gastronomik mirasın korunmasına katkı sağlayacaktır. Ece Yamanyılmaz ve Leyla Demir, projeye destek veren Gastronomi ve mutfak sanatları mezunu Öğretim Görevlisi Yusuf Kara, Dila Sabahşan, Dila Şahingök’e teşekkür etti. Konserve gıda segmentinde yurt içi ve yurt dışında geniş bir pazar payına ulaşan ve üretiminin yarısından fazlasını 40’a yakın ülkeye ihraç eden Sasu, klasik ton balığının yanı sıra yenilikçi tatlara yönelen sektörün önde gelen firmalarından biridir.